4. Radebeuler Fechtcup 2013

12.05.2013 10:15

Poslední zahraniční turnaj této sezóny absolvovali naši šermíři tuto sobotu v německém Radebeulu nedaleko Drážďan. V kategorii chlapců 2001 a ml. nastoupili za naše barvy Petr, Matyáš, Vojta, Vašek a Fanda. Ve stejné kategorii děvčat nás reprezentovaly Kája, Anetka a Evička. Áňa se pak přijela poměřit s německými a polskými děvčaty v kategorii 2000-1996. Turnaj byl úspěšným zakončením naší mezinárodní sezóny - nechyběli jsme v žádné finálové osmičce, a jednou z toho byla dokonce i bedna! Ale popořadě.

Mezi jedenácti mladšími děvčaty se podobně vedlo Evičce a Anetce. Obě postoupily do osmičlenného finále se 4V. Obě také prohrály o postup mezi poslední 4. Evička obsadila 7. a Anetka 8. místo. Kája byla poprvé na turnaji v zahraničí a sbírala především zkušenosti. Jedno vítězství ve skupině a 3P se 4 jí stačily na 11. místo.

Obě základní kola z našich chlapců nejlépe zašermoval Vašek s Vojtou, a zaslouženě také postoupili do eliminačních bojů. Fanda se do eliminace ještě protrápil, ale Matyáš s Petrem bohužel nepostoupili - Matyáš skončil na 18. a Petr na 19. místě z dvaceti startujících. Vojta v E16 podlehl silnějšímu soupeři a skončil na pěkném 13. místě. Vaška s Fandou pak svedl los k boji o E8 - smůla, jinak by byli oba kluci jistě ve finále! V bělském derby byl úspěšnější Fanda - Vašek obsadil hezké 10. místo. To, co pak předvedl Fanda, byla ovšem paráda! Zatímco ve skupinách to bylo občas i "na kartu", tak ve finále doslova smetl soustředěným výkonem všechny své soupeře, a překvapivě, ale naprosto zaslouženě skončil až na stupni nejvyšším. Finiš z průběžného 11. místa jak má být!!!

Anička z obou kol, ve kterých obdržela vždy pouze po jedné prohře, s přehledem postoupila do E16 z pátého místa. Hladce přešla přes svou soupeřku do E8. O čtyřku však již podlehla 13:15 polské závodnici. Páté místo mezi 17 kadetkami je však parádní výkon!

Díky všem závodníkům za vzornou reprezentaci klubu, rodičům závodníků za podporu a panu Kreidlovi (TS města Bělá p.B.) za bezpečný odvoz tam i zpět!

Šermu zdar!

MC