Bělský kordík 2014 - 3. ročník

30.11.2014 18:07

V sobotu 29. 11. se do Bělé pod Bezdězem sjeli nejmladší šermíři z celé České republiky. V úzké spolupráci se ZŠ v Bělé pod Bezdězem pořádal náš oddíl již třetí ročník turnaje v šermu kordem mini žáků a mini žaček – Bělský kordík 2014.

Pětice našich šermířů vstupovala do turnaje s velkými ambicemi. Vždyť z posledního žebříčkového turnaje, který se konal v říjnu v Olomouci, si chlapci odvezli kompletní sadu medailí a děvčata stříbro.

Tentokrát však bylo vše jinak. Snad to byla odpovědnost a domácí prostředí, co svazovalo bělským šermířům ruce i nohy. Všichni chlapci sice postoupili do osmičlenného finále, ale na stupně vítězů se tentokrát neprobojoval ani jeden z nich. Bělské trio Martin, Ondra a Vojta obsadili 6., 7. a 8. místo. Vítězem turnaje se s přehledem stal Kryštof Pohnan z SC Praha.

I ze soutěže děvčat putovalo zlato do Prahy. Zasloužila se o to Berta Šoltysová z FC Karlín. Adélka a Tonička obsadily dělené třetí místo.

Celý turnaj se nesl v poklidné předadventní atmosféře a opět ukázal, že tento gentlemanský sport nemá o zájemce z řad těch nejmladších nouzi.

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

MC