Finále MČR 2011 - ml. žáci a ml. žačky

19.06.2011 20:00

O víkendu 18. a 19. 6. 2011 vyvrcholil seriál Mistrovství ČR v šermu kordem ml. žáků a ml. žaček finálovým turnajem v šermírně v Praze Letňanech. Tohoto turnaje se mohou zúčastnit pouze ti šermíři, kteří v průběhu celé sezóny nasbírají na žebříčkových turnajích potřebný počet bodů. Oddíl šermu z Bělé pod Bezdězem zde reprezentovali Roman, Jiří V., Štěpán a Anička.

Zatímco chlapcům se tentokrát bohužel nepodařilo navázat na svá slušná umístění z předchozích turnajů a byli vyřazeni v prvních eliminačních bojích, tak naše jediná zástupkyně v soutěži děvčat Áňa podala opět výborný výkon a mezi většinou staršími děvčaty se probojovala až na stupně vítězů a obsadila 3. místo.

V soutěži družstev jsme využili výjimku a do chlapecké soutěže nasadili družstvo smíšené, takže našim třem chlapcům úspěšně sekundovala i Áňa. Nejprve jsme porazili družstvo USK Praha, poté dvakrát prohráli s Karlovými Vary a Litoměřicemi B a nakonec v boji o sedmé místo porazili družstvo SC Praha B.

Třetí místo Aničky a sedmé našeho družstva chlapců je velmi slušnou tečkou za první celou soutěžní sezónou šermířského oddílu 1.FC Bělá pod Bezdězem a nadějným příslibem do sezóny příští.

Trenér