Finále MČR 2012 - kord žáci

28.05.2012 12:42

Finálovým turnajem vyvrcholil tuto sobotu 26.5. seriál MČR v šermu kordem žáků a žaček v pražských Letňanech.

V kategorii chlapců se bohužel ani tentokrát nepodařilo prolomit brány první eliminace žádnému z našich borců. A tak 25. místo Romana, 26. Vojty, 30. Ondry i 34. místo Jirky ze 40 startujících je odpovídajícím "ohodnocením" jejich momentální výkonnosti.

Mezi děvčaty nás reprezentovala pouze Áňa. Skupinu odšermovala více než výborně, o to více mrzí její zaváhání v boji o finálovou osmičku. Ale její konečné 10. místo z 28 děvčat je v této kategorii pro nás i tak výborným výsledkem.

Druhý den za nás nastoupila dvě družstva chlapců. Naše "A" (Roman, Ondra, Vojta a Jirka) bylo mezi 11 družstvy nasazeno jako 7., a naše "B" (Vašek, Štěpán a Patrik) jako 11. Vašek s Patrikem z "B" zatím více méně sbírají zkušenosti a Štěpán se po pauze opět vrací na planš, a tak jejich vyřazení hned v prvním zápase nebylo až tak velkým překvapením. Za statečnost však zaslouží uznání!

Naše "A" se sice mezi elitní čtyřku neprobojovalo, ale svedlo velmi vyrovnaný boj o 5. místo s družstvem USK"A". Škoda, že jsme v závěru neměli trochu více štěstí - prohra 35:36 zamrzí. Ale i tak 6. místo je pro nás velmi slušným umístěním.

Díky všem zúčastněným za reprezentaci našeho klubu!

MC