Finále MČR 2013 - ml. žáci - Olomouc

09.06.2013 21:20

Finálovým turnajem MČR 2013 vyvrcholila tento víkend soutěž mladších žáků v Olomouci. Áňa opět nenašla v celé soutěži přemožitelku, a i tentokrát jí zaslouženě patřil nejvyšší stupínek na bedně. Dokonale tak završila svou letošní sérii neporazitelnosti, když zvítězila nejen v tomto finále, ale i ve všech ostatních žebříčkových turnajích sezóny. Získala tak jak pro náš oddíl, tak i pro Bělou pod Bezdězem historicky první titul mistra ČR v šermu! Navíc se současně stala i vítězkou Českého poháru 2012/2013! Tento famózní výsledek je krásnou oslavou 5 let od založení našeho oddílu. Áňo díky!

Mezi chlapci si velmi dobře vedl Víťa, který, ač byl na svém druhém turnaji, se probojoval až do elitní osmičky, kde obsadil krásné 8. místo. Neztratili se ani naši ostatní kluci. Ondra po svém nejlepším výkonu sezóny skončil na 11. místě a Fanda vyválčil místo 13. Vašek tentokrát bohužel doplatil na své slabší první kolo a do eliminace tak šel až z posledního postupového místa. Chybělo  však málo a přešel by přes nasazenou jedničku. V závěru zápasu ale chybělo trochu štěstí - 32. místo.

V soutěži děvčat se Dorotka i Evička dostaly mezi nejlepších 16. Škoda, že Dorotku svedl los v boji o osmičku s Áňou - finále by jí rozhodně slušelo. Takto z toho bylo 14. místo. Evička vyšermovala místo 16.

V nedělní soutěži družstev naši chlapci i děvčata obsadili shodně 4. místa. Pochvalu zaslouží zejm. družstvo chlapců, kteří, ač většinou věkem mini žáci, dokázali porážet i mnohem větší a starší soupeře. Děvčata pak od medailového umístění dělily pouhé dva zásahy.

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

Velké díky všem našim mladým šermířům za vzornou reprezentaci a bojovnost. Díky i panu Štěpánovi za podporu, a Líbě s Milošem za kaučování!

Šermu zdar!

MC