Ještědský kalíšek 2009

06.12.2009 21:05

V tuto sobotu 5.1.2009 se naši mladí fleretisté konečně dočkali svého prvního opravdového turnaje. Na již tradičním turnaji "Ještědský kalíšek" v Liberci se, jak už několik let bývá zvykem,i v tomto roce sešla velmi slušná konkurence mladých šermířů v kategoriích fleret mladší žáci/žačky a fleret žáci/žačky. Náš oddíl se zúčastnil pouze soutěže ml. žáků a žaček.

Z našich do bojů nejprve zasáhli kluci - Jirka V. a Štěpán A. V konkurenci 24 závodníků si v prvém kole nevedli vůbec špatně. Postoupit do eliminace se však podařilo pouze Štěpánovi. Zde však narazil na soupeře, který byl momentálně nad jeho síly. Po prohře byl klasifikován na 20. místě.

 

V soutěži děvčat, do které se přihlásilo 23 mladých fleretistek, nás reprezentovaly Adélka C. a Anička C. Obě si v prvém kole vedly velmi dobře. Adélka získala ve své skupině 2 a Anička 3 vítězství - do eliminace pak postoupily jako 15. a 9. Zatímco Anička měla díky svému dobrému nasazení volný los do 16, Adélka musela o 16 bojovat. Utkání však zvládla s naprostým přehledem, jasně vyhrála a postoupila. V boji o finálovou 8 pak bohužel obě podlehly zkušenějším soupeřkám. Adélka byla klasifikována na 15. a Anička na 10. místě.

Vzhledem k tomu, že pro všechny zúčastněné to byly první závody v jejich šermířské kariéře a hlavním cílem bylo především získat zkušenosti, hodnotím vystoupení všech jako úspěšné! Nezbývá než se znovu vrhnout do tréninku a zapracovat každý na svých slabších stránkách!

Podrobnější výsledky naleznete na: www.okpb.cz/serm/

 

Šermu zdar!

Trenér