Karlovarský kord

10.05.2010 14:26

    V sobotu 8.5.2010 byly našim cílem Karlovy Vary. Konal se zde žebříčkový turnaj v šermu kordem mladších žáků. Již ráno předznamenalo smolný den - některým ze šermířů se nechtělo moc vstávat :-). Nicméně do Varů jme dorazili v pořádku a v čas.

    Na turnaji se sešlo 35 mladších žáků. Všichni naši šermíři postoupili z prvého kola do eliminace. Nejvíce se dařilo opět Romanovi, který ve skupině získal 4 vítězství a 2 prohry, a v eliminaci byl nasazený jako 13. David se dvěmi vítězstvími byl po prvém kole 24. a Jirka s jedním vítězstvím těsně postoupil jako 30.

    Foto: Roman (nalevo) v souboji s Behenským (K.Vary)

    V eliminaci Roman bohužel nepotvrdil svou formu a prohrál s 20. nasazeným Behenským z K.Varů 11:15. Na Davidově výkonu se zřejmě podepsalo onemocnění, které prodělal těsně před turnajem, a eliminační zápas prohrál jasně 3:15. Velmi slušný výkon naopak podal v eliminaci Jirka, který i když byl nasazen proti favoritovi turnaje a pozdějšímu vítězi D´amicovi (SC Praha), dokázal s ním držet krok alespoň v první 1/3 zápasu (4:4) - pak však zvítězila zkušenost a větší rychlost soupeře - Jirka prohrál 6:15.

    Konečné pořadí našich: Roman 17.místo, David 24. místo, Jirka N. 30. místo.

    Podrobnější výsledky na :www.okpb.cz/serm/

    Trenér