Karlovarský kord

15.05.2011 14:40

Týden po našem "neslavném" vystoupení na turnaji v Praze jsme plni odhodlání toto odčinit vyrazili do Karlových Varů. I tento turnaj byl poslední možností kde se kvalifikovat na finále MČR v šermu kordem ml. žáků, které se bude konat v červnu v Praze na SC.

V soutěži chlapců se sešlo 36 šermířů. Všichni naši závodníci z prvního kola postoupili. V boji o 16 na sebe narazili naši Jirkové - úspěšnější byl tentokrát Jirka N., který měl opravdu výbornou formu. Roman také předvedl pěkný výkon a postoupil. Postup mezi posledních 16 byl však momentálně nad síly Štěpána, který však již samotným postupem ze skupiny splnil svůj cíl - kvalifikovat se na MČR.

(ze souboje našich Jirků)

V boji o finálovou osmičku Roman ani Jirka N. neuspěli - snad někdy příště. Konečné pořadí našich: JN-10., RB-12., JV-23., ŠA-31. místo.

Odpoledne pak v soutěži děvčat nastoupila mezi 25 šermířkami také naše Aňa. První kolo absolvovala s jedinou porážkou, do eliminace nastupovala z 4. místa a v boji o osmičku si poradila s domácí závodnicí Behenskou. O postup mezi poslední 4 svedla boj s Nevosadovou z SC Praha - z počátku sice vedla, ale v závěru se prosadila starší a zkušenější pražská závodnice. Anička tak obsadila hezké 6. místo.

Na MČR se kvalifikovali všichni naši závodníci!

Velká gratulace!

Trenér