Memoriál Roberta Rybáře

22.02.2010 20:59

O víkendu 6.-.7.2.2010 se naši fleretisti zúčastnili žebříčkového turnaje v Brně.

V sobotních soutěžích mladších žáků a žáků startovali Jirka Valc se Štěpánem Adamem. Mezi 38 ml. žáky nejen z ČR, ale i ze Slovenska, se oba dokázali probojovat ze svých skupin do eliminačních bojů. Zde však v boji o postup mezi 16 nejlepších oba podlehli zkušenějším soupeřům a byli klasifikováni Jirka na 21. a Štěpán na 22 místě.

Ten samý den po soutěži ml. žáků oba nastoupili i v soutěži žáků. Jirkovi se již tak nedařilo a nepostoupil ze skupiny. Štepán se dvěmi vítězstvími těsně postoupil do eliminace. zde však narazil na soupeře, který byl zatím nad jeho síly. Byl klasifikován na pěkném 25. místě (z 35 šermířů).

Děvčata musela na své soutěže čekat až do neděle. V soutěži ml. žaček, kde nastoupilo 24 závodnic se více dařilo Aničce Coufalové, která po postupu ze skupiny prohrála v boji o postup mezi 16 nejlepších velmi těsně 9:10 s jednou z domácích závodnic. Klasifikována byla na 18. místě.

Adélka Carsková si tentokrát bohužel vybrala smolný den, kdy se jí nepodařilo postoupit ze skupiny ani v jedné ze soutěží.

I mezi žačkami se Anička pokoušela probojovat do šestnáctky. Bohužel, ani tentokrát se to nepodařilo - prohrála ale čestně 7:11 se starší a zkušenější šermířkou. Skončila na 23. místě z 33 závodnic.

Podrobnější výsledky na: www.okpb.cz/serm/, fota viz. fotogalerie.

Šermu zdar!

Trenér