SC Cup 2013

22.04.2013 10:10

Velmi náročné žebříčkové turnaje absolvovala naše "A" družstva mladších žáků tento víkend v Praze Letňanech. Systém obou turnajů byl totiž dvoukolový s následnými eliminacemi s opravami, a na to naši mladí šermíři zatím nejsou moc zvyklí.

V sobotu se na startu sešlo 52 chlapců z celé ČR a mezi nimi Vašek, Ondra a Fanda. Naši borci sice zašermovali průměrně první kolo, ale ve druhém již všichni podali vynikající výkony (Fanda 6V/0P, Vašek 5V/1P, Ondra 3V/2P), a tak zaslouženě postoupili.

Pouze Fanda měl do E32 volný los, avšak Vašek s Ondrou zabojovali a probili se tam také. Do E16 pak již ale bohužel postoupil pouze Fanda. I tak 26. místo Ondry, 20. místo Vaška a 13. místo Fandy jsou velkým příslibem pro blížící se finále MČR a další sezónu.

V neděli nás pak mezi 28 děvčaty reprezentovala Áňa spolu s Evičkou a Anetkou. Evička bohužel doplatila na systém soutěže, když v prvním kole sice měla 2V, ale v druhém se jí již tolik nedařilo (tři smolné prohry se 4) a nepostoupila - 26. místo. Anetka postoupila s 1V z každého kola. V E32 však narazila na silnější soupeřku (jednu z pozdějších finalistek) a skončila na 23. místě. Holky mají ještě spoustu času - jejich vítězství jistě přijdou!

Áňu v prvním kole trochu svazoval pocit zodpovědnosti, a tak se malinko trápila. V druhém kole se však již rozšermovala a zlepšovala se každým zápasem. Celkem hladce tak prošla až do boje o 1. místo, kde se opět, jako naposledy v Ústí n.L., utkala s olomouckou Kvetovskou. Ani ta však Áně nezabránila v zisku pátého vítězství v žebříčkovém turnaji ml. žákyň této sezóny.

Bravo Áňo!!!

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/