SC Cup 2014 – mlži

23.02.2014 19:47

Výrazného úspěchu dosáhli mladí šermíři z 1. FC Bělá pod Bezdězem v celostátním žebříčkovém turnaji v šermu kordem mladších žáků, který se konal tuto sobotu v Praze Letňanech.

Všem pěti reprezentantům bělského šermu se mezi 53 šermíři z celé ČR i ze Slovenska podařilo probít síty prvního i druhého předkola a s přehledem tak postoupit do eliminačních bojů.

- Fanda startuje -

Nejlépe se zde vedlo Fandovi, který ač věkem ještě mini žák si postupně dokázal poradit s mnoha staršími a fyzicky vyspělejšími soupeři a v celém turnaji zvítězil! Vítězství je pro něj o to cennější, že v průběhu eliminačních bojů se mu podařilo ve svůj prospěch otočit hned tři již téměř prohrané zápasy, a to včetně toho finálového, kdy již prohrával 9:12, ale v dramatické koncovce svého soupeře Jakuba Rybu z Lokomotivy Plzeň přesto porazil 15:14.

Druhým zástupcem bělského oddílu šermu v elitní osmičce byl Václav, který obsadil pěkné 7. místo, když v boji o postup mezi poslední čtyři těsně podlehl právě Fandovi. Škoda, že se kluci nepotkali až později!

- Naši medaidisté -

Na pěkném 13. bodovaném místě skončil Ondra. Matyáš a Petr, kteří v této věkové kategorii zatím sbírají zkušenosti, byli vyřazeni v boji o postup mezi posledních 32 šermířů.

I tento výsledek je dalším příslibem dobrého umístění mladých bělských šermířů na Mistrovství České republiky, které se v této věkové kategorii uskuteční 7. a 8. června právě v Bělé pod Bezdězem.

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

Díky všem chlapcům za bojovný výkon a rodičům za podporu!

MC