SC Cup 2014

20.01.2014 08:00

V sobotu kadeti a v neděli pak žáci si dali dostaveníčko v Letňanech na prvním letošním turnaji Českého poháru v šermu kordem. Všechny soutěže byly velmi silně obsazeny, a to nejen nejlepšími mladými šermíři z Čech, ale také ze Slovenska.

Mezi 41 kadety se z našich nejlépe vedlo Jirkovi a Vojtovi, kteří se oba probojovali přes dvě základní kola do E32. Jirka obsadil 22. a Vojta 32. místo. David neprošel sítem druhého kola a Patrik skončil již v kole prvním.

V nebývale silném - 68 hlavém poli žáků nás v neděli reprezentovali Víťa s Fandou. Víťa si vedl velmi dobře jak v kole (5V/1P), tak i v eliminaci. Probojoval se mezi posledních 16 a vyřazen byl až po vyrovnaném boji s litoměřickým Opltem 11:15 - výborné 12. místo! 

Fanda si tréninkově zašermoval mezi "obry". Vybojoval ve skupině dokonce i jedno vítězství, ale bohužel skončil po  kole první pod čarou - 51. místo.

Výborně si mezi 39 děvčaty vedla Áňa. Z prvního kola postupovala bez porážky na 5. místě. V eliminaci se pak 3 vítězstvími s přehledem probojovala mezi poslední 4 šermířky. Prohrála až v zápase plném zvratů s olomouckou Sehnalovou nejtěsnějším rozdílem 14:15 - krásné 3. místo!

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

Díky všem za reprezentaci bělského šermu!

MC