Smržovka 2009 - jarní soustředění

11.05.2009 09:35

O prodlouženém víkendu 8.5.-10.5. proběhlo ve Smržovce krátké jarní soustředění, kterého se zúčastnili: Fanda, Anička, Adélka, Jirka V., Roman, Jirka N., Petra, trenéři Líba a Martin.

Soustředění jsme zahájili v pátek ráno odjezdem vlakem z Bakova n J. do Tanvaldu, odkud jsme pokračovali krátkou pěší túrou podél řeky Kamenice až do Smržovky na chatu. Zde nás již čekaly trenérka Líba a špagety. Odpoledne jsme pak strávili sportováním na zahradě a výšlapem na vyhlídku Terezínka. Tečkou za dnem pak bylo opékání buřtů, vyhlášení výsledků bodovací soutěže a po setmění i jednoduchá stezka odvahy.

 

Sobotní celodenní túra nám všem pak dala řádně do těla. Po 2km prudkém stoupání mezi kameny a kořeny na Černostudniční hřeben následovala první delší přestávka - svačina, výstup na Muchov a po bludišti plnění druhého úkolu - hod šiškami na cíl (kmen stromu). Pak již zbývalo jen dojít po hřebeni cca 5km až na Černou Studnici, kde byl plánován oběd a výstup na rozhlednu. Během celé cesty jsme plnili různé úkoly a soutěžili v různých disciplínách - trojskok do dálky snožmo z místa, "skrejvačky", "oříšky". Po obědě a po zaslouženém odpočinku jsme pokračovali v cestě po červené kolem sáňkařské dráhy a zelené kolem kostela až do Smržovky na vlakové nádraží - cca dalších 5km. Ve Smržovce jsme stihli jak vlak, tak i zmrzlinu. Po návratu na chalupu nás ještě čekal šermířský vědomostní test a vyhlášení výsledků dne v bodovací soutěži.

Nedělní dopoledne bylo spíše odpočinkové. Dopoledne jsme si promítli několik šermířských videí a seznámili se se základními pravidly šermu. Zbývající čas do oběda jsme pak strávili sportovními hrami na zahradě a odpočinkem. Před obědem proběhlo vyhodnocení celého soustředění a pasování všech zúčastněných nováčků na pokročilé šermíře. Po obědě následovalo balení a úklid. V půl třetí jsme vyrazili pěšky na vlak do Tanvaldu. Po cestě jsme se zastavili u řeky "na kamínky". Zpáteční cestu vlakem jsme si ukrátili vědomostní hrou o přírodě, a tak všem uběhla velmi rychle.

Počasí nám přálo během celého soustředění, ale co je hlavní - nikomu se, až na několik drobných puchýřů, nic zlého nepřihodilo!

Nezbývá, než se těšit na soustředění další, kterého se, jak pevně doufám, zúčastní více oddílových členů.

Děkuji všem zúčastněným za příkladné chování, skvělé sportovní výkony a bezvadnou partu!

Již teď se těším na příští soustředění s vámi všemi!

Váš trenér

PS: více fotografií naleznete v sekci "fotogalerie", všechny pak na CD, které obdrží každý účastník.