Smržovka 2010 - jarní soustředění

31.05.2010 11:14

O posledním květnovém víkendu jsme uspořádali již druhý ročník jarního soustředění na chatě ve Smržovce. Tentokrát bylo soustředění určeno především našim nejmladším členům - šermířské přípravce. Volná místa pak ještě doplnili někteří z fleretistů. Soustředění se zúčastnili: Anetka, Fanda, Ondřej K., Filip, Anička, Štěpán, Jirka V. a trenéři Líba s Martinem.

V pátek odpoledne jsme odjeli vlakem z Bakova do Tanvaldu a odtud pokračovali pěšky podél Kamenice do Smržovky. Počasí sice nebylo zrovna ideální a vlak měl navíc díky stromu přes cestu cca 3/4 hod. zpoždění, přesto jsme na chatu dorazili všichni v pořádku, za světla a docela i suchý.

V sobotu nám počasí přálo. Vlakem jsme dojeli tři stanice do Smržovky (hl.n.) a odtud pokračovali pěšky po trase Vyhlídka (678 m.n.m)-Záhoří-Jiřetín p.B.-Špičák (831 m.n.m.)-Smržovka (chata). Po cestě jsme plnili různé úkoly a hráli hry. Celý výlet nám trval 7 a 1/2 hodiny a ušli jsme přibližně 8 km v dosti kopcovitém terénu.

Neděle byla spíše odpočinková - testy, kvízy a vyhodnocení celého soustředění. Po odpoledním úklidu a svačině jsme vyrazili na zpáteční cestu - do Tanvaldu pěšky a odtud opět vlakem až do Bakova.

Díky všem zúčastněným za prima partu!

Trenér

PS: Více fotografií naleznete ve fotogalerii.