Uherskohradišťský kordík 2012

16.12.2012 14:02

Poslední žebříčkový turnaj ml. žáků a ml. žaček se v tomto roce konal 15.12. u Uherském Hradišti. I přes nepříznivé počasí a relativně pozdní termín se na startu sešla celkem slušná konkurence 23 chlapců a 16 děvčat (i ze Slovenska).

Mezi chlapci naše barvy hájili Ondra, Vašek a Fanda. Zatímco Fanda z 1. kola postoupil i přes rozpačitý úvod celkem s přehledem (4V/3P), tak Vaškovi s Ondrou se moc nedařilo. Ale na postup obou dvou to nakonec přeci jen těsně vyšlo. Hned v E32 však na sebe narazili Vašek s Fandou. Fanda byl tentokrát úspěšnější a postoupil do E16. Zde již nestačil na svého soupeře a skončil na 11. místě. Vašek byl klasifikován jako 22. a Ondra, který svůj zápas v E32 prohrál, skončil na 21. místě.

Všechna naše děvčata - Evička, Dorotka i Áňa - postoupila z prvního kola do E16. Evičce se zatím mezi osm nejlepších probojovat nepodařilo - skončila na 14. místě. Dorotce se dařilo lépe a postoupila mezi posledních 8 šermířek. Podlehla až v boji o postup mezi poslední 4 a byla klasifikována na hezkém 5. místě. Áňa prošla celou soutěží bez vážnějšího zaváhání, ani jednou neokusila hořkost porážky a v turnaji zaslouženě zvítězila! Hezké zakončení roku 2012!!!

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/