Velká cena Dukly Olomouc 2010

16.11.2010 14:56

     Soutěže kordistů pokračovaly o víkendu 13. a 14. 11. žebříčkovým turnajem „Velká cena Dukly Olomouc 2010“, kde Bělou reprezentovalo šest šermířů ve třech kategoriích. V soutěži žáků se mezi 51 šermíři do eliminačních bojů probojoval pouze David Muschalik. Zde však prohrál již první zápas a skončil tak v druhé polovině startovního pole (34. místo). Náš druhý zástupce v této kategorii Ondřej Řepka, pro kterého to byl teprve druhý turnaj a který zatím sbírá turnajové zkušenosti, ze základní skupiny nepostoupil.

    

    V kategorii mladších žáků turnaj velmi dobře začal Jiří Valc - s přehledem postoupil ze skupiny. Bohužel v eliminaci se mu již tolik nedařilo a byl vyřazen závodníkem ze Slovenska – skončil na 22. místě z 37 startujících. Štěpán Adam ze základního kola nepostoupil.

    Svá želízka v ohni jsme měli i v kategorii mladších žaček. Obě naše děvčata, Adéla Carsková i Anna Coufalová, se mezi 18-ti šermířkami vůbec neztratila a probojovala se do eliminačních bojů. Adélka, pro kterou to byl první turnaj po půlroční zdravotní přestávce, pak po prohře obsadila pěkné 11. místo. Anička se probojovala do osmičlenného finále, kde obsadila skvělé 8. místo.

Trenér.