Velká cena Dukly Olomouc 2012

19.11.2012 20:53

Tradiční podzimní žebříčkový turnaj mladých kordistů proběhl o víkendu 17. a 18. listopadu v Olomouci. V sobotu šermovali ml. žáci a ml. žačky, v neděli pak žáci a žačky.

Vynikající výkon opět předvedla Áňa, která v sobotu s přehledem zvítězila v kategorii ml. žaček a v neděli navíc brala hezké 8. místo mezi staršími děvčaty.

V dobré formě se mezi 25 ml. žačkami předvedla také Dorotka. Ta se bojovným výkonem v eliminaci probojovala až na 8. místo! Evička s Anetkou zatím sbírají zkušenosti. Více se dařilo tentokrát Evičce - obsadila 18. místo.

Adéla jasně postoupila v neděli ze skupiny prvého kola, ale její soupeřka v E32 byla tentokrát nad její síly - bylo z toho 19. místo mezi 30 žačkami.

V sobotu mezi 35 mladšími žáky začali velmi slušně Fanda (4V/2P) s Vaškem (3V/3P). Oba však skončili na kordech svých soupeřů již v E32. Fanda obsadil 18. a Vašek 21. místo. Nedařilo se tentokrát Ondrovi, který nepostoupil z prvního kola.

Největší zastoupení jsme měli v kategorii žáků, když mezi 57 účastníky nastoupil kromě Romana, Patrika, Jirky a Štěpána taky Fanda. Roman velmi dobře začal (4V/2P), přes Patrika (2V/4P) postoupil do E32. Zde však již svému soupeři podlehl - obsadil 27. místo. Patrik skončil 35. Všichni naši ostatní vybojovali v prvním kole pouze jedno vítězství - to stačilo k postupu pouze Jirkovi. Ten však svůj zápas v E64 prohrál a skončil na 45. místě. Fanda obsadil 47. a Štěpán 48. místo.

Velkou pochvalu za své výkony zaslouží Dorotka s Áňou, ale za statečnost i všichni zbývající ml. žáci a Patrik, kteří zatím sbírají zkušenosti - jejich čas ještě příjde.

Trenér

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/