Velká cena Dukly Olomouc 2013

18.11.2013 08:01

Nejlepší mladé šermíře z celé České republiky, ale i ze Slovenska uvítala o víkendu 16. a 17. listopadu hanácká metropole Olomouc. 28. ročníku Velké ceny Dukly Olomouc v šermu kordem mladších žáků a žáků se zúčastnili i mladí šermíři oddílu 1. FC Bělá pod Bezdězem.

Mezi 37 mladšími žáky se v sobotu do finálové osmičky probojovali hned tři naši zástupci. Třetí místo vybojoval Fanda, šestý skončil Vašek a sedmé místo obsadil Ondra. Bělský oddíl šermu se tak stal nejúspěšnějším klubem v této kategorii. Smůlu měl Matyáš, kterému los svedl do skupiny snad nejvyšší borce na startu. Ač bojoval statečně, na postup ze skupiny to tentokrát bohužel těsně nestačilo.

Mezi dvacítkou mladších žaček se skvěle předvedla Dorotka, která se po vzoru chlapců také probojovala až na stupně vítězů, a pro Bělou tak získala toho dne již druhou bronzovou medaili.

V nedělních soutěžích žáků pak úspěch bělského šermu dokonale završila Áňa, která v silné konkurenci 33 děvčat navázala na své loňské vítězství mezi mladšími žačkami a zvítězila i v letošním ročníku, tentokrát však již mezi žačkami.

Bez finálové účasti jsme skončili pouze v turnaji žáků, kde spolu s Víťou, který zatím sbírá zkušenosti, nastoupili tréninkově i naši mladší žáci. Nejlépe se vedlo Fandovi, který nejen že postoupil ze skupiny s 2V, ale svěle ve svůj prospěch otočil zápas o E32. V boji o postup mezi posledních 16 pak skončil na kordu pozdějšího vítěze Jakuba Jurky. Mezi 54 závodníky tak obsadil 29. místo.

Tři medailová umístění z deseti startů a k tomu další dvě umístění v elitní osmičce, toť vskutku vynikající bilance bělských šermířů v letošním ročníku tohoto turnaje!

Velké díky všem našim mladým borcům za svělou reprezentaci! Dospělákům - rodičům a trenérům pak patří poděkování za podporu při turnaji.

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

Reportáž na ČT4 - Sport v regionech: www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/413232400030017/