Zlatá želva BEAN 2013

06.05.2013 09:18

Opravdu náročný turnaj čekal tuto neděli v Praze Na Julisce na naše žáky. Dvoukolových soutěží s opravami v eliminacích se zúčastnilo 55 chlapců a 27 děvčat nejen z ČR, ale také ze Slovenska a Polska. Naše borce - Štěpána, Jirku, Víťu a Aničku přijel již tradičně Na Julisku až z Vísky podpořit Falco Adam - dlouholetý to fanoušek a podporovatel našeho klubu. I letos se choval velmi způsobně, turnaj prožíval bez emocí, ale zájem kolemjdoucích si náležitě užíval. Falco, pac a díky!

Velmi dobře na svém prvním turnaji s velkým kordem (a druhém vůbec) zašermoval Víťa, když postoupil do eliminace, kde sice prohrál, ale až po vyrovnaném boji - 43. místo je slušný start do této kategorie. Štěpán nastupoval se stejným cílem jako Víťa - postoupit z kol. Bohužel se mu nepodařilo zopakovat bojovný výkon z Wroclawi. Znát bylo i dubnové tréninkové manko. Na eliminaci to prostě tentokrát nestačilo - 53. místo - bude líp!

To Jirka naskočil do turnaje bez zbytečného respektu k soupeřům, a bylo to znát! Bez problémů se prošermoval až do boje o E16, a kdyby lépe taktizoval a možná i nemít technický problém na svém materiálu, mohlo to být ještě veselejší! 18. místo je ale pro něj v dané konkurenci velmi slušné umístění!

Cílem Áňi bylo zopakovat 7. místo z loňského roku. A to se podařilo dokonale! Do E32 postupovala jako 5. nasazená s volným losem do E16. Přes opravu se probojovala do finálové osmičky a úspěšná byla i v boji o postup mezi nejlepší 4. Po bojovném a v prvních dvou třetinách i poměrně vyrovnaném výkonu však v zápase o finále prohrála s Poznerovou z UH. Třetí místo je super!!!

Díky všem závodníkům za reprezentaci, Milošovi za "kaučink" a p. Adamovi za podporu.

Šermu zdar!

Podrobné výsledky na: www.okpb.cz/serm/

Šampióni nevznikají v posilovnách. Šampióni vznikají z něčeho, co mají hluboko v sobě - z touhy, snu a vize."

(Muhammad Ali)